Paul Staand

Doordetacheren: De oplossing voor langdurige ziekte!

juli 2024

Werkgevers opgelet! Wist je dat je met doordetachering je zieke werknemers al veel eerder weer aan de slag kunt helpen? De wettelijke 'Wachttijd' van twee jaar hoeft geen belemmering meer te zijn. In dit blogartikel bespreken we de voordelen van doordetachering en hoe je hiermee je kosten kunt beperken en de re-integratie van je werknemer kunt versnellen.

Uit de running door onnodige wachttijd
De Wet Werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) kent een officiële 'Wachttijd' van twee jaar voor langdurig zieke werknemers. Onnodig lang, want vaak is er al veel eerder zicht op de mogelijkheden van de werknemer. Dit leidt tot een onnodig lange periode waarin je werknemer uit de running is én je als werkgever te maken hebt met de loondoorbetalingsplicht.

Na drie maanden: tijd voor actie!
In de praktijk blijkt vaak al na ongeveer drie maanden wat het ziektebeeld van je werknemer inhoudt en of hij of zij binnen de organisatie kan terugkeren (1e spoor). Is dat niet het geval? Dan is er het 2e spoor: re-integratie bij een andere werkgever. De Wet Verbetering Poortwachter beoogt hiermee mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen, maar in de realiteit blijkt dit vaak lastig. Werknemers zijn huiverig om hun rechten op te geven en werkgevers aarzelen om een zieke werknemer in dienst te nemen.

Doordetachering: een win-winsituatie
Doordetachering biedt een uitkomst voor beide partijen. Met doordetachering kun je je werknemer al vóór de Wachttijd bij een andere werkgever aan de slag laten gaan. Zo blijft je werknemer actief en gemotiveerd, terwijl je een groot deel van het loon terugverdient via detacheringsvergoedingen.

De voordelen van doordetachering op een rijtje:

  • Versnelling van de re-integratie: Je werknemer kan al veel eerder weer aan de slag, wat de kans op een succesvolle re-integratie vergroot.
  • Beperking van loonkosten: Je ontvangt een detacheringsvergoeding die een groot deel van het loon van je werknemer dekt.
  • Gemotiveerde werknemer: Door actief te blijven, behoudt je werknemer motivatie en werkritme.
  • Lagere instroom in de WIA: Doordat je werknemer eerder weer aan de slag kan, is de kans kleiner dat hij of zij langdurig in de WIA terechtkomt.

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van doordetachering? Neem dan gerust contact met ons op. Onze re-integratiespecialisten staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste aanpak voor je situatie.

Samen op weg naar een succesvolle re-integratie!

Terug naar alle artikelen
Deel dit artikel op LinkedIn

Zullen we afspreken?

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul je gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul je gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

opvius-logo

Opvius maakt werk van werkgeluk.
Preventief, proactief en effectief.
Dat vinden wij heel vanzelfsprekend.

Contact

Verlengde Velmolen 32
5406 NT  Uden
Nederland

Blijf op de hoogte..