Opvius 2e spoortraject, loonsancties, UWV

Loonsanctie UWV bij ziekte uitgelegd en tips om dit te voorkomen als werkgever

Maart 2024

Het is een uitdaging waar we liever niet mee te maken krijgen: een medewerker die ziek wordt en het re-integratieproces ingaat. Naast de zorg voor de medewerker is er ook de complexe regelgeving rondom re-integratie en loonsancties die UWV kan opleggen als niet aan bepaalde eisen wordt voldaan. Maar geen zorgen, met de juiste kennis en partners aan je zijde kun je deze uitdagingen effectief aanpakken en loonsancties voorkomen.

Wat is een loonsanctie?

Een loonsanctie is een boete van het UWV die kan worden opgelegd aan zowel jou als werkgever, als aan de medewerker, als niet aan de wettelijke eisen voor re-integratie wordt voldaan. Dit kan resulteren in een verlenging van je doorbetalingsplicht tot maximaal 52 weken.

Hoe kun je een loonsanctie voorkomen?

  • Een goed verzuimbeleid opstellen: Dit is de basis. Zorg dat jij en je medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht bij ziekte en re-integratie. Opvius kan je helpen bij het opstellen van een verzuimprotocol dat voldoet aan alle wettelijke eisen. 
  • Hulp bij verzuimbegeleiding: Re-integratie is complex en vereist deskundige begeleiding. Schakel daarom snel arbodeskundigen in, zoals bedrijfsartsen en casemanagers. Opvius heeft ervaren professionals die je hierbij kunnen ondersteunen.
  • Houd zelf de regie: Blijf als werkgever zelf verantwoordelijk voor het re-integratieproces en behoud de controle. Opvius kan je adviseren en helpen bij het behouden van overzicht en het nemen van de juiste stappen.
  • Op tijd re-integratie via tweede spoor inzetten: Als duidelijk wordt dat de medewerker niet kan terugkeren binnen je bedrijf, start dan tijdig met re-integratie via het tweede spoor. Opvius kan je begeleiden bij het vinden van passende mogelijkheden buiten je organisatie.
  • Bezwaar maken tegen loonsanctie: Als je het niet eens bent met een opgelegde loonsanctie, maak dan binnen zes weken bezwaar bij het UWV. Opvius kan je adviseren over de beste aanpak en ondersteunen bij het indienen van bezwaar.
  • Een verzuimverzekering met Poortwachtergarantie: Met een poortwachtergarantie van de ARBO dienst of verzuimverzekering ben je gedekt tegen eventuele loonsancties als je uitvoert wat men zegt wat je moet doen. Vooral voor kleinere werkgevers is dit aan te bevelen omdat het risico van een langdurig zieke medewerker te groot is voor een klein bedrijf. 

Kortom, met de juiste kennis, partners en ondersteuning kun je als HR-manager effectief omgaan met re-integratie en loonsancties voorkomen. Opvius staat voor je klaar als je betrouwbare partner in arbeidsintegratie. In de afgelopen vijf jaar hebben wij honderden tweede spoor trajecten uitgevoerd, slechts eenmaal is er een loonsanctie opgelegd en die werd bovendien met een bezwaar tenietgedaan. Kortom, als je ons inschakelt voor een tweede spoor traject is de kans op een loonsanctie nihil.

Terug naar alle artikelen
Deel dit artikel op LinkedIn

Zullen we afspreken?

Meer werkgeluk begint bij een goed gesprek. Bij jou op kantoor of bij ons. Zullen we afspreken? We vertellen je graag meer over onze kijk op duurzame arbeidsmobiliteit. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Dat vinden wij wel zo vanzelfsprekend.

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul je gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul uw gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

opvius-logo

Opvius maakt werk van werkgeluk.
Preventief, proactief en effectief.
Dat vinden wij heel vanzelfsprekend.

Contact

Verlengde Velmolen 32
5406 NT  Uden
Nederland

Blijf op de hoogte..