Opvius 2espoortraject arbeidsintergatie passendwerk

Waarom je zo snel mogelijk met een 2e spoortraject moet beginnen

2024

Verzuim kost geld, dat weet je als HR-manager of CFO als geen ander. Langdurig verzuim kan de productiviteit van je organisatie flink beïnvloeden, met hoge kosten tot gevolg. Investeren in een 2e spoor traject kan deze kosten significant verminderen. Het starten en uitvoeren van een 2e spoortraject kan complex zijn. Wij nemen je deze zorg uit handen. Opvius biedt complete ondersteuning, van intake tot en met nazorg, 

Verzuim kost geld, dat weet je als HR-manager of CFO als geen ander. Langdurig verzuim kan de productiviteit van je organisatie flink beïnvloeden, met hoge kosten tot gevolg. Investeren in een 2e spoor traject kan deze kosten significant verminderen.

Maar waarom is snel starten zo belangrijk?

  • De wettelijke termijn: De Wet Verbetering Poortwachter verplicht je om binnen 6 weken na de eerstejaarsevaluatie een 2e spoortraject te starten. Doe je dit niet, dan riskeer je een loonsanctie van het UWV.
  • Kortere reintegratietermijn: Hoe sneller je start met een 2e spoortraject, hoe groter de kans dat je werknemer weer snel aan het werk kan, óók buiten je organisatie. Dit bespaart je loonkosten en verzuimkosten. Daarnaast is het ook nog eens een vorm van sociaal verantwoord ondernemen naar je werknemer, door niet onnodig te wachten met re-integratie
  • Motivatie van de werknemer: Na langdurig verzuim is de motivatie van je werknemer om terug te keren naar de werkvloer wellicht lager. Door snel een 2e spoortraject te starten, houd je de vaart erin en vergroot je de kans op een succesvolle re-integratie.
  • Financiële voordelen: Naast de besparing op loonkosten en verzuimkosten, geldt voor werkgevers met een premie loonsom van meer dan € 942.500 dat er bij succesvolle werkhervatting geen stijging plaatsvindt van de premiecomponent (ZW of WGA) van de Werkhervattingskas (WHK). Extra voordeel: Lukt het ons om de werknemer tijdens de verplichte loondoorbetalingsperiode te detacheren bij een andere werkgever, dan ontvang je een detacheringsfee. Hierdoor neemt de totale schade op het verzuimdossier aanzienlijk af.
  • Zekerheid: Een 2e spoor traject van opvius of haar rechtsvoorganger IBN-Arbeidsmobiliteit heeft nog nooit geleid tot een loonsanctie.

Opvius ontzorgt en ondersteunt

Het starten en uitvoeren van een 2e spoortraject kan complex zijn. Wij nemen je deze zorg uit handen. Opvius biedt complete ondersteuning, van intake tot en met
plaatsing, WIA-aanvraag, bezwaar, beroep en nazorg, met:

  • Arbeidsdeskundig onderzoek
  • Plan van aanpak
  • Begeleiding en coaching
  • Financiële expertise

Investeer in een 2e spoortraject en bespaar tijd, geld en energie. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Samen sterker naar passend werk.

Terug naar alle artikelen
Deel dit artikel op LinkedIn

Zullen we afspreken?

Meer werkgeluk begint bij een goed gesprek. Bij jou op kantoor of bij ons. Zullen we afspreken? We vertellen je graag meer over onze kijk op duurzame arbeidsmobiliteit. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Dat vinden wij wel zo vanzelfsprekend.

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul je gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

Plan een afspraak

Vertel ons meer

Vul je gegevens in en vertel kort waarover je met ons in gesprek wilt. Vermeld ook hoe we het beste contact met je op kunnen nemen. Hopelijk tot spoedig ziens!

opvius-logo

Opvius maakt werk van werkgeluk.
Preventief, proactief en effectief.
Dat vinden wij heel vanzelfsprekend.

Contact

Verlengde Velmolen 32
5406 NT  Uden
Nederland

Blijf op de hoogte..